hvor i verden skal du markedsføre dig?

Oprettet 08-01-2018 af Kira Dalhus

laer-nye-sprog.jpg

Leger du med tanken om at indtræde et nyt marked med din virksomhed? Så bør du have i mente, at sproget er et vigtigt element, når du skal vælge hvorhenne i verden, du nu skal ekspandere dit hjertebarn til. Èn ting er den betydning, som kulturen i et givent land har for dit valg - men husk på, at ligesåvel som dine kommende kunder, skal kunne forstå dine idéer og tiltag, så skal de også forstå den sproglige kommunikation, som du sender ud i verden.

Ethnologue udgav i 2017 en rapport, som afsløret hvilke ti sprog flest mennesker har som modersmål, og i hvor mange lande det samme sprog hovedsageligt bliver talt i. Eksempelvis vil nok de færreste udenlandske virksomheder oversætte deres website til dansk, som kun vi født i Danmark har som modersmål. Derimod kan det være oplagt at oversætte dit website til engelsk, som antages som værende et modersmål i 106 forskellige lande. Alligevel er det dog ikke det sprog i verden, som flest mennesker har som modersmål.

Se med her.

Disse 10 sprog taler vi mest på verdensplan

1. Kinesisk

Antal personer med sproget som modersmål: 1.248 millioner

Antal lande hvor sproget tales: 37


2. Spansk

Antal personer med sproget som modersmål: 437 millioner

Antal lande hvor sproget tales: 31


 

3. Engelsk

Antal personer med sproget som modersmål: 372 millioner

Antal lande hvor sproget tales: 106


4. Arabisk

Antal personer med sproget som modersmål: 295 millioner

Antal lande hvor sproget tales: 57


 

5. Hindi

Antal personer med sproget som modersmål: 260 millioner

Antal lande hvor sproget tales: 5


6. Bengali

Antal personer med sproget som modersmål: 242 millioner

Antal lande hvor sproget tales: 4


 

7. Portugisisk

Antal personer med sproget som modersmål: 219 millioner

Antal lande hvor sproget tales: 13


8. Russisk

Antal personer med sproget som modersmål: 154 millioner

Antal lande hvor sproget tales: 19


 

9. Japansk

Antal personer med sproget som modersmål: 128 millioner

Antal lande hvor sproget tales: 2


10. Lahnda

Antal personer med sproget som modersmål: 119 millioner

Antal lande hvor sproget tales: 6

 

Er dansk ved at uddø?

Et sprog opfattes som dødt, når det ikke længere er et modersmål. Det er udryddet den dag, at ingen mennesker længere kan tale det. Unesco vurderer derfor,  at når vi rammer år 2100, så vil 9 ud af 10 sprog være forsvundet. Med kun 6 millioner mennesker til at videreføre det danske sprog, samt Danmarks udvikling mod et mere multikulturelt samfund, så kunne det danske sprog snildt være i fare.

Faktisk kan det danske sprogs udvikling spores helt tilbage til middelalderen. her begyndte vi efter sigende at skifte de første velkendte ord ud med fremmede udtryk fra det nordtyske. Dialekten der hermed blev fæstnet til det danske sprog, kaldes i dag nedertysk. Senere stjal vi lidt hist og her, både fra det franske, latinske og naturligvis det engelske sprogbrug.

Vi tilføjer fortsat engelske/amerikanske udtryk til ordbogen regelmæssigt. Eksempelvis har vi netop i november 2017 skrevet en række nye udefrakommende udtryk ind i det danske sprog. Herunder tæller blandt andet ord som afterparty, bashing og blacklisting. Fortsætter vi i dette spor, kan vi i fremtiden godt forberede os på at vinke farvel til vores modersmål.

 

Oversættelse til alverdens sprog

Som oversættelsesbureau mærker vi bestemt til, når nye sprog opstår og andre udgår. Står du og skal have foretaget en oversættelse, så tag et kig på vores liste over sprog, som vi understøtter. Vi understøtter over 70 sprog, så måske vi også kan hjælpe dig.

Bestil tilbud på oversættelse

Kvalitetsgaranti

Vi sikrer 100% tilfredshed ved at give dig 10 dages reklamationsret.

Læs mere

Prisgaranti

Vi har den bedste pris, og matcher hvis du får et billigere tilbud.

Læs mere

Hasteoversættelse

Skal det gå ekstra hurtigt tilbyder vi hastelevering.

Læs mere