Bekræftet oversættelse

Hurtig levering

Altid hurtig oversættelse og vi garanterer den aftalte deadline.

Højeste kvalitet

Alle vores oversættere er uddannet på kandidat-niveau eller tilsvarende, har stor professionel erfaring og oversætter altid kun til deres modersmål.

Udvidet korrekturlæsning

Vi tilbyder altid udvidet korrekturlæsning, både på din kildetekst og på vores oversættelse.

Bestil tilbud

Ring til os på +45 42 67 02 52 eller skriv på info@lingobob.dk

Bliv ringet op

Kvalitetsgaranti

Vi sikrer 100% tilfredshed ved at give dig 10 dages reklamationsret.

Læs mere

Prisgaranti

Vi har den bedste pris, og matcher hvis du får et billigere tilbud.

Læs mere

Hasteoversættelse

Skal det gå ekstra hurtigt tilbyder vi hastelevering.

Læs mere

Hvad er en bekræftet oversættelse?

En bekræftet oversættelse er blot en betegnelse for en dokument oversættelse, som er blevet bekræftet af en person optaget i Udenrigsministeriet legaliserings-database. Det vil altså sige, at dokumentet er underskrevet af en translatør med en uddannelse bag sig, der gør vedkommende berettiget til, at vurdere hvorvidt ordlyden i et oversat dokument stemmer 100 % overens med det originale dokument. Når en oversættelse er bekræftet, er den desuden juridisk gyldig, men skal du bruge dit juridiske dokument i udlandet, skal du huske at der også skal et Apostillestempel på. En bekræftet oversættelse udføres ofte som et led i en apostilleret oversættelse. Her vil man indlevere det bekræftede dokument til Udenrigsministeriet, hvorefter dokumentet kan påtegnes en Apostille.

Læs mere om apostilleret oversættelse.


 

Hvornår har du brug for en bekræftet oversættelse

I princippet kan du få brug for en bekræftet oversættelse i alle situationer, hvor der kræves en form for dokumentation på, at oversættelsen er udført af en uddannet translatør, og at oversættelsen dermed er 100 % korrekt. Langt de fleste krav om en bekræftet oversættelse falder i forbindelse med, at et dokument skal bruges retsgyldigt hos en udenlandsk myndighed. Det sker også tit, at man får brug for en bekræftet oversættelse i forbindelse med international handel.

Det er alene den instans, der skal modtage dokumentet, der bestemmer, om der skal bruges en bekræftet oversættelse. Derfor er det en god idé at henvende sig til den pågældende myndighed eller organisation, hvis du er i tvivl. Vi får oftest forespørgsel på følgende dokumenter i forbindelse med en bekræftet oversættelse.

  • retsdokumenter
  • dåbsattester
  • vielsesattester
  • straffeattester
  • uddannelsesbeviser
  • regnskaber
  • handelsbreve

Hvem udfører bekræftede oversættelser?

En bekræftet oversættelse kunne førhen kun udføres af en statsautoriseret translatør. Da beskikkelses-ordningen frafaldt den 1. januar 2016, kan en bekræftet oversættelse nu udføres af en translatør, som står optaget i Udenrigsministeriet legaliserings-database. Optagelsen i denne database kræver at translatøren har en uddannelse bag sig, som danner grundlag for dette. Dermed hedder det sig ikke længere, at en bekræftet oversættelse kun kan udføres af en statsautoriseret translatør, omend der ikke er den store forskel at mærke.

En bekræftet oversættelse består af tre dele; det originale dokument, det oversatte dokument, samt selve bekræftelsen af oversættelsen. Den består af underskrift og stempel fra translatøren, som udfører bekræftigelsespåtegningen. Alle tre dele sættes sammen i et limindbundendt omslag, så der ingen tvivl er om, hvilke dokumenter der hører sammen. Den bekræftede oversættelse er herefter kun gyldigt, så længe at dokumenterne ikke efterfølgende adskilles.

Læs mere om autoriseret oversættelse.


 

Forskellen på en certificeret og en bekræftet oversættelse

En certificeret oversættelse og en bekræftet oversættelse er på mange måder blot to begreber der beskriver den samme udførelse. Når en oversættelse er blevet certificeret, kan der både være tale om en notarpåtegning, en apostille eller en bekræftelse fra en statsautoriseret translatør. Når nogen beder os om en certificeret oversættelse, så oplever vi ofte, at der egentlig tænkes på en bekræftet oversættelse.Skulle det være nødvendigt, påtager vi os nu også gerne af at klare notar- og Apostille-påtegninger gennem Udenrigsministeriet.


 

Kontakt os 

Hos LingoBob har vi stor erfaring med at udføre bekræftede oversættelser og har mulighed for at lave disse på mere end 70 forskellige sprog. Vi understøtter blandt andet samtlige nordiske lande, og vi kan dermed udarbejde bekræftede oversættelser på både svensk, norsk, finsk og islandsk. Se gerne hele listen over, hvilke lande vi oversætter til.

Har du spørgsmål til en opgave eller til oversættelser generelt, så er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os på telefon +45 42 67 02 52 eller mail: info@lingobob.dk.